- Direcția pentru Agricultură Județeană și Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului sunt partenere ale manifestărilor
Gigi Mandici, Simona Barzaghideanu, Daniel Zodian și Ionuț Ailenei |
Complexul
comercial Auchan din Bacău va fi, în zilele de 13 și 14 aprilie, gazda celei de
a doua ediții a Festivalului Cozonacilor și a Târgului de produse locale,
organizate prin proiectul „Se poate și aici” de Asociația BronxPeople Bacău. Manifestările
au fost prezentate într-o conferință de presă organizată la Direcția pentru
Agricultură Județeană, eveniment la care au participat Simona Mirela
Barzaghideanu – directorul executiv al instituției, Gigi Mandici – directorul
magazinului Auchan Bacău, Daniel Zodian și Ionuț Ailenei – de la Asociația BronxPeople.
La
Târgul de produse locale vor fi prezenți 24 de fermieri locali, iar la Festivalul
Cozonacilor s-au înscris 14 participanți, care vor oferi spre degustare
cozonacii preparați chiar în fața vizitatorilor, cu ingrediente puse la
dispoziție de magazinul Auchan. Manifestările încep de la ora 10,00.
„Direcția
pentru Agricultură Județeană Bacău - ne-a declarat Simona Barzaghideanu - este
partener în organizarea acestor evenimente prin promovarea lor în județ și
sprijinirea producătorilor autohtoni pentru a se prezenta cu produse
tradiționale. Pe parcursul celor două zile, producătorii agricoli locali vor
avea posibilitatea să își prezinte gama de produse, pe care să le vândă tuturor
celor interesați. Astfel, băcăuanii vor avea posibilitatea să constate
calitățile produselor locale”.
În
acest an, numărul participanților s-a dublat. „Sunt destui oameni care vor să
împărtășească ideea de produs natural sau de produs făcut în casă, cu tradiție
și, de ce nu, să brenduiască rețetele - a spus Gigi Mandici. Participanții sunt
numai din județul Bacău, tineri până în 35 de ani, care au dezvoltat mici
afaceri. Încercăm să-i sprijinim să-și dezvolte businessul, să-i punem în
legătură cu clienții, să fie cunoscuți”.
Festivalul
Cozonacilor se va desfășura în interiorul magazinului Auchan, unde se va
amenaja o zonă specială, cu bancuri de lucru, principalele ingrediente fiind
asigurate de organizatori. Timpul de lucru va fi de patru ore. Se va trece prin
toate etapele de fabricație a cozonacului, de la pregătirea aluatului și
dospire până la coacerea în cuptorul magic. Premiul cel mare va fi câștigat de „Cel
mai autentic și mai gustos cozonac", dar se acordă și alte premii.
Următorul Târg al produselor locale va avea loc
– au precizat organizatorii – în luna octombrie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu