miercuri, 30 ianuarie 2019

Prima monografie băcăuană a veteranilor de război


Sub auspiciile Editurii Magic Print, din Onești, a apărut prima Monografie a Filialei județene Bacău „General Eremia Grigorescu” a Asociației Naționale a Veteranilor de Război (ANVR).
Lucrarea este coordonată de un venerabil ofițer de carieră, veteran de război, generalul de flotilă aeriană (r) prof. Alexandru A. Leonov.
„Monografia veteranilor de război – se arată în «Cuvântul înainte» al volumului – este un imn închinat celor care au luptat și nu mai sunt, dar și acelora care au rezistat și azi își mai aduc aminte cum a fost atunci când le șuierau gloanțele pe la urechi, este o odă pentru cei care au luat arma în mână și au spus: «Pe aici nu se trece!»”.
Cartea se deschide cu o prezentare a simbolurilor noastre naționale și face portretele a două personalități emblematice ale Armatei Române, generalul de brigadă (r) Traian C. Jugureanu și generalul (r) Ion P. Tutoveanu. Sunt însă evocate și exemplele soțiilor de eroi de război de la noi.
Gr. fl. aer. (r) A. Leonov
Lucrarea nu omite Raportul privind activitatea Filialei Bacău a ANVR și îi menționează pe veteranii care au devenit cetățeni de onoare ai municipiului Bacău.
În monografie și-au găsit loc și locurile și lucrurile legate de amintirile veteranilor de război și prezintă siturile și cimitirele eroilor, dar și mănăstirile și schiturile din județ.
Sunt incluse, de asemenea, tabelele nominale cu numele veteranilor de război din localitățile județului Bacău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu