luni, 10 decembrie 2018

Radu Beligan pe monedă BNR, la centenar


Banca Națională a României (BNR) va lansa, pe  14 decembrie, în circuitul numismatic o monedă de argint cu tema 100 de ani de la nașterea lui Radu Beligan”.

Moneda are valoarea nominală 10 lei, un diametru de 37 mm și o greutate de 31,103 g.

Aversul monedei redă o compoziție reprezentând spectacole de teatru și film, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2018”.

Reversul monedei prezintă portretul actorului Radu Beligan și inscripțiile în arc de cerc „RADU BELIGAN” și ,,100 DE ANI DE LA NASTERE”.

Monedele de argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare redactate în limbile română, engleză și franceză, care includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.
Tirajul pentru această emisiune este de 200 de monede, la prețul de 345 de lei bucata, exclusiv TVA. Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României, iar lansarea în circuitul numismatic se face prin sucursalele regionale București, Cluj, Iași și Timiș ale BNR.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu