duminică, 25 noiembrie 2018

Comuna Măgura și-a cinstit eroii și veteranii de război


În centrul comunei Măgura a avut loc, sâmbătă după-amiază, 24 noiembrie, o amplă manifestare dedicată comemorării eroilor căzuți în Primul Război Mondial și Centenarului Marii Uniri.

Alături de săteni au fost deputata Tudorița Lungu și consilieri județeni, primarul Iordache Costraș, generalul de flotilă aeriană (retr.) Nicolae Petrescu, istoricul Vilică Munteanu și singurul veteran de război din comună în viață, Costică Toma (ajuns la 97 de ani).

Manifestarea a avut loc la Monumentul Eroilor ridicat în fața primăriei, unde a fost intonat imnul național și unde a fost arborat un imens drapel național pe catargul montat special pentru astfel de evenimente.

Un sobor de preoți, în frunte cu părintele Amfilohie, duhovnicul Mănăstirii Adormirea Maicii Domnului de la Diaconești, a oficiat un tedeum, după care au fost rostite cuvinte dedicate cinstirii eroilor comunei și Centenarului Marii Uniri și a fost transmis un mesaj al președintelui Consiliului Județean, Sorin Brașoveanu. Au vorbit în fața celor prezenți Nicolae Petrescu, Vilică Munteanu și Iordache Costraș.

Veteranului Costică Toma i-au fost conferite, cu această ocazie, o diplomă de onoare și medalia Centenarul Marii Uniri.

Elevi ai Școlii Gimnaziale „Emil Brăescu”, și interpretul Florin Blaj, îmbrăcați în costume populare, au prezentat un scurt program artistic, iar la final, sub organizarea inginerului Mugurel Petroaia, șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei au fost depuse, la Monumentul Eroilor, coroane de flori din partea Camerei Deputaților, a Primăriei Măgura, a Filialei Bacău a Asociației Cultul Eroilor, a Școlii Gimnaziale „Emil Brăescu” și a Organizației județene a PNL.

În aceeași zi, la la Școala „Emil Brăescu”din Măgura a fost constituit Cercul Cultul Eroilor „Slt. aviator Aurel I. Alexandroaia”, printr-un protocol încheiat între Filiala Bacău a Asociației Cultul Eroilor și Școala Gimnazială. Prin acest protocol, Cercul Cultul Eroilor a primit în îngrijire cele două monumente ale eroilor din comună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu