vineri, 12 octombrie 2018

Caravana Centenarului Filmului Românesc ajunge la Sascut

  • vor fi proiectate filmele „Veronica” șiNea Mărin Miliardar”; invitați speciali: Ileana Popovici și Alexandru Ion Giboi
Caravana celor 100 de filme ajunge în comuna Sascut. Evenimentele caravanei, dedicate Anului Centenar, vor avea loc pe 20 și 21 octombrie, în sala Salonului LUX din localitate.
Pe 20 octombrie,de la  ora 16,30 are loc Vernisajul expoziției AgerpresRomânia: Evoluție”, invitat special fiind Alexandru Ion Giboi, directorul general al Agenției.  Tot pe 20 octombrie, de la ora 17,00 se proiectează documentarul Agerpres „Marea Unire: România, la 100 de ani”, iar pe 21 octombrie, de la ora 11,00 filmul Veronica, realizat în regia Elisabetei Bostan, invitată specială fiind
Ileana Popovici. Tot pe 21 octombrie, de la ora 15,00 poate fi văzut filmul Nea Mărin Miliardar, în regia lui Sergiu Nicolaescu, invitată special fiind, de asemenea, Ileana Popovici.
Intrarea la evenimente este liberă, în limita locurilor disponibile.
„Am ținut – spune primarul Ioan Rîuță - să evidențiem și prin acest eveniment Sascutul, una dintre cele mai importante comune ale județului Bacău, care își dorește un drum spre un viitor mai bun pentru locuitorii săi pe harta României Centenare. În fiecare an, Primăria și Consiliul local Sascut organizează un festival de datini și obiceiuri, prin care promovează ansamblurile folclorice din comuna noastră, costumele populare autentice din zonă, jocuri cu urși și capre, pentru ca tradiția să nu se piardă și respectul pentru strămoșii noștri să dăinuiască peste timp. Dar, în același timp ne dorim să îmbogățim viața culturală a comunității noastre. Astfel, primim cu mare bucurie Centenarul Filmului Românesc la Sascut. Sascutul este o mare familie, și cred sincer că familia trebuie să fie întotdeauna pe primul loc. Acesta este motivul, pentru că îmi doresc, ca primar, să deschid comuna pentru mai multe și mai diverse evenimente culturale, iar anul Centenar este cel mai bun început pentru acest proiect”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu