vineri, 1 iunie 2018

Ziua de 1 Iunie a venit cu un festival al sporturilor pentru copiii din Mănăstirea Cași


Membrii Lions Club Sf. Gheorghe din Bacău le-au făcut, vineri, 1 iunie, elevilor din Mănăstirea Cașin, de Ziua Internațională a Copilului, o surpriză de proporții. Împreună cu primarul comunei, Gabriel Apreutesei, el însuși membru al clubului, dar și cu profesorii de educație fizică ai Școlii Gimnaziale „Regina Maria”, Romeo Lupeș – director al acestei instituții - și George Sbârcea, clubul băcăuan le-a organizat copiilor un veritabil festival al sporturilor, în care echipe ale elevilor din toate clasele, dar și sportivi individuali s-au întrecut la patru probe: handbal, fotbal, slalom printre obstacole cu bicicleta și cros.

Ovidiu Bîrgu, Răzvan Șendrea, Cosmin Buznea, Ioan Catană
Arena sportivă a școlii din Mănăstirea Cașin s-a umplut de la primele ore ale dimineții de vineri de elevi. Între ei i-am găsit și pe profesorii Romeo Lupeș și George Sbârcea. „Competițiile sportive propuse de membrii Lions Club Sf. Gheorghe – ne-a spus directorul școlii – sunt reale ocazii în care copiii pot socializa foarte bine, în care se simt mai apropiați unii de alții și chiar de profesorii lor. Educația prin joc este una dintre metodele pedagogice care dau cele mai bune rezultate și o spun după o experiență de mulți ani în profesia de dascăl, dar și de fost sportiv de performanță în Bacău”.
Profesorii Romeo Lupeș (stânga) și George Sbârcea (dreapta),
alături de elevele handbaliste


Prima surpriză pentru copii au fost darurile pe care membrii clubului Lions le-au adus chiar pe terenul de sport: mingi de fotbal și de handbal de diferite culori, echipament pentru cliclism (căști, cotiere și genunchere), dulciuri și sucuri de toate felurile. Între membrii Lions Club pe care i-am văzut în arena sportivă a școlii i-am recunoscut pe Cosmin Buznea – președintele în exercițiu al organizației băcăuane, pe Răzvan Șendrea – președintele de zonă în Districtul 124 România al Lions Clubs International, reconfirmat pentru un nou mandat pe această funcție, dar și pe câțiva dintre foștii președinți ai clubului – Zorin Pușcașu, Ioan Catană, Ion Bîrgu și Ion Barbu. Alături de ei și de alți membri ai clubului au venit și reprezentanți ai organizației de tineret „Leo”.
Primele care au intrat în arena sportivă au fost echipele de handbal al elevelor școlii, urmate de echipele de fotbal ale băieților. Au urmat bicicliștii, care și-au demonstrat abilitățile de cicliști printre jaloanele plantate pe teren, unde au concurat contra-cronometru. La final s-au întrecut atleții în proba de cros, pe o distanță apreciabilă, pe un traseu pe străzile și ulițele comunei.
Învingătorii de la toate cele patru probe au fost răsplătiți cu premii pe măsură, dar și cu diplome de merit.
La manifestările de 1 Iunie partenerii organizatorilor au fost Asociația de părinți și profesori Mănăstirea Cașin, Clubul Sportiv Dinamic Euroteam Onești și Primăria Mănăstirea Cașin.
Mănăstirea Cașin este unul dintre locurile preferate de membrii Lions Club Sf. Gheorghe pentru organizarea de activități specifice, între care se remarcă, an de an, campaniile de plantare de arbori în zonele împădurite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu