joi, 7 iunie 2018

Campania „România Reciclează” ajunge la Izvoru Berheciului


Comuna Izvoru Berheciului va fi, sâmbătă, 9 iunie, una dintre cele cinci localități din țară în care Asociația Environ organizează lansarea primei ediții a campaniei naționale de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a bateriilor uzate, ,,România Reciclează”. Acesta este un proiect derulat în parteneriat cu autoritățile locale, care se desfășoară până pe 1 iulie.

 

Campania itinerantă dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban și rural se adresează locuitorilor, persoane fizice din localitățile participante, instituind un mecanism de premiere a tuturor participanților.
În perioada derulării campaniei, orice participant care va preda minim 10 kg de deșeuri electrice sau 5 kg de baterii uzate la centrul de colectare special amenajat din zona primăriei, va fi premiat cu un tichet cadou. Pentru preluarea deșeurilor electrice voluminoase, participanții pot solicita ridicarea de la domiciliu la serviciul de Call Center 031.827.0000 sau pe e-mail la adresa logistica@environ.ro.
La Izvoru Berheciului colectarea deșeurilor se face între orele 8,00 și 11,00. Prima etapă a campaniei ,,România Reciclează” este organizată de Asociația Environ în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) și cu sprijinul Primăriei Izvorul Berheciului.
„Potrivit recomandărilor Comisiei Europene - spune Andrei Orban, președinte Asociației Environ - centrele de colectare reprezintă un canal cheie de colectare în sistemul de management al deșeurilor, iar organizarea campaniilor naționale de conștientizare o măsură necesară pentru îmbunătățirea ratelor de colectare. Prin intermediul campaniei noastre ne-am propus să întărim colaborarea cu unitățile administrativ teritoriale și să construim un program funcțional de colectare, încurajând populația să predea aparatura uzata”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu