vineri, 23 iunie 2017

Bacăul are prima Platformă de business, inovare și informare din Regiunea Nord-Est



  • PAT Energy a fost creată cu scopul de a conecta lumea energiei cu tinerii și de a valoriza comunitățile tip „smart”

Municipiul Bacău are, de vineri, 23 iunie, prima Platformă de business, inovare și informare, PAT Energy. Platforma a fost înființată la inițiativa Centrului de Transfer Tehnologic (CTT) al companiei Petal, din Huși, care a organizat cu acest prilej, la Colegiul Tehnic de Comunicații „N. V. Karpen”, din Bacău, împreună cu Asociația Patronală Surse Noi de Energie - SUNE, Conferința „Startul inovării prin tineri și tehnologii noi în sectoarele strategice energie-mediu; target: clădirile”.

La deschiderea conferinței au participat primarul municipiului Bacău -  Cosmin Necula, președintele Asociației SUNE - prof. univ. dr. Nicolae Olariu, primarul orașului Slănic Moldova – Gheorghe Baciu, care a reprezentat și Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, președintele Consiliului de Administrație al Universității „George Bacovia” din Bacău – prof. univ. dr. Dumitru Bontaș, președintele CTT - Perino Baraga și directorul Colegiului „Karpen” – Remus Cazacu. De asemenea, au fost prezenți reprezentanți ai mediului academic și de afaceri din Bacău și elevi și studenți din colegiile și universitățile băcăuane.
Organizatorii au invitat participanții la noul proiect să pregătească un pachet cu primele cinci puncte prioritare la nivelul propriei activități și să-l prezinte spre soluționare Platformei PAT Energy, la care sunt parteneri fondatori Consiliul Județean, Primăria Bacău, SUNE, Clusterul CERMAND și CTT PETAL.
Conferința a fost o simbioză între Programul European de promovare a energiei sustenabile și a tranziției energetice EUSEW, desfășurat în săptămâna 19-25 iunie, și Programul Național „Capitala Tineretului din România” găzduit în perioada 2 mai 2017 - 1 mai 2018 de municipiul Bacău și a avut ca scop poziționarea tinerilor în centrul procesului de dezvoltare inovativă la nivelul municipiului și județului Bacău și a Regiunii Nord-Est.
Cu această ocazie au fost prezentate și conceptele CTT PETAL „Clubul Managerilor RNE” și „Clubului Tinerilor Inovatori - activități extracurriculare, competiție de idei și proiecte”.
Conferința va demara parteneriate de tip învățământ dual între SUNE (prin companiile membre) și Universitatea „Vasile Alecsandri”, Universitatea „George Bacovia”, Colegiul „N.V. Karpen“, Liceul Tehnologic „Petru Rareș”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, din Bacău, și Liceul Agricol „Dimitrie Cantemir”, din Huși.

„Toată lumea vorbește astăzi de structuri deștepte, de smart, dar aceste calități nu pot exista fără oameni. Iată de ce este nevoie de cooperare, de transfer de cunoștințe pentru a aduce valoare adăugată și pentru a câștiga experiență. De aici și colaborarea noastră cu PETAL, care sper să fie un element de legătură. România are tradiție în domeniul energiilor recuperabile, mai are specialiști. În plus, în urmă cu circa cinci ani chiar domeniul de care ne ocupăm a cunoscut o dezvoltare importantă, de peste 7 miliarde de euro. Noi vrem să găsim soluții novatoare, care să creeze efecte economice pentru populație, pentru că avem resurse locale, care trebuie puse în valoare”.
Prof. univ. dr. Nicolae Olaru, președintele Asociației Patronale SUNE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu