marți, 25 aprilie 2017

Misiune a Delegației Comisiei Europene în Regiunea Nord Est



  • astăzi, delegația va fi în județul Bacău

Carsten Rasmussen (centru)
O delegație a Comisiei Europene, condusă de Carsten Rasmussen, șeful Unității pentru România - Direcția Generală Politica Regionala și Urbană a Uniunii Europene (UE), a început marți, 25 aprilie, o vizită de lucru în Regiunea Nord-Est. Vizita se va încheia pe 28 aprilie. Reprezentanții Comisiei își propun să ia pulsul Regiunii, atât prin întâlniri aplicate cu reprezentanții administrației publice locale, ai mediului academic și ai sistemului antreprenorial, cât și prin vizitarea unor proiecte finanțate din Instrumente Structurale în perioada 2007-2013, cu impact major asupra comunităților locale și dezvoltării regiunii în ansamblu.

Marți, delegația se află în Bacău, la o întâlnire de lucru cu președintele Consiliului Județean, cu primarii municipiilor Bacău, Onești și Moinești și ai orașelor Slănic Moldova, Comănești, Dărmănești și Târgu Ocna. Vor avea loc vizite la proiectele  „Sistem integrat de management al deșeurilor solide în județul Bacău”, „Modernizarea și amenajarea parcului Băi în municipiul Moinești”, „Reutilizare clădire în scopul transformării în centru social în Moinești”, „Modernizarea ambulatoriului integrat al spitalului municipal de urgență Moinești” și „Reabilitare rețele de străzi urbane, trotuare și iluminat public în orașul Comănesti”.
Miercuri, delegația va avea, la Piatra Neamț, o întâlnire de lucru cu primarii celor șase municipii reședință de județ din Regiunea Nord-Est privind Axa 4 a programului Operațional Regional (POR) 2014 - 2020 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, cu participarea secretarului de stat din Ministerul Dezvoltării Luminița Zezeanu și a șefului Autorității de Management pentru POR, Valentin Cornilă. Tot miercuri va avea loc ședinta Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, cu participarea întregii delegații a Comisiei.
Joi și vineri delegația UE va fi în Vaslui și în Iași, unde va avea loc și reuniunea Consorțiului Regional de Inovare Nord-Est.

„Nu mai suntem în ipostaza în care o vizită a Comisiei Europene ne dă emoții, ci, dimpotrivă, avem șansa să demonstrăm cât am evoluat, dar și să învățăm împreună cum putem face lucrurile mai bine. Colaboratorii noștri, care participă activ la această misiune, sunt parteneri pe termen lung și își vor putea vedea răsplătite eforturile prin implicarea și interesul pe care le manifestă față de oportunitățile oferite de Comisia Europeană. Suntem recunoscători reprezentanților Comisiei Europene, care ne-au facilitat și încurajat dialogul si care pot vedea în rezultatele muncii noastre o posibilă soluție pentru Politica de coeziune post 2020.”
Vasile Asandei, director general al Agenției pentru Dezvoltare regională Nord-Est.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu