luni, 14 martie 2016

Asociația Investitorilor pe Piața de Capital a renunțat la procesul cu SIF Moldova



  • obiectul procesului este consolidarea acțiunilor SIF Moldova, hotărâtă de acționari în luna ianuarie

SIF Moldova
Tribunalul Bacău – Secția a II-a Civilă și de contencios administrativ și fiscal a luat, la sfârșitul săptămânii trecute, de renunțarea la judecată a reclamantei Asociația Investitorilor pe Piața de Capital (AIPC) în procesul cu Societatea de Investiții Financiare (SIF) Moldova Bacău pe tema consolidării valorii nominale a acțiunilor celei din urmă. Consolidarea valorii acțiunilor a fost hotărâtă de acționarii SIF Molodva în luna ianuarie.
AIPC a obiectat că majorarea valorii nominale a acțiunilor SIF ar încălca protecția proprietății asupra acțiunilor, iar măsura ar fi echivalentă cu o expropriere, „având drept efect o veritabilă lipsire a micilor acționari de dreptul lor de proprietate asupra acțiunilor". La acest demers în instanță s-au adăugat, ulterior, alți doi acționari persoane fizice ai SIF Moldova.
Instanța obligă reclamanta la plata către pârâtă a sumei de 5.000 de lei cheltuieli de judecată, dar la această hotărâre dreptul de recurs este de 30 de zile de la comunicare, până pe 9 martie.

Citește mai multe în secțiunea PIAȚA DE CAPITAL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu