joi, 14 ianuarie 2016

Acționarii SIF Moldova au aprobat consolidarea valorii nominale a acțiunii



  • 59 de milioane de acțiuni nu pot intra însă în acest proces, iar pentru ele posesorii pot primi circa 5,9 milioane de lei

SIF Moldova
Acționarii Societății de Investiții Financiare (SIF) Moldova, din Bacău, au aprobat consolidarea valorii nominale a acțiunii societății de la 0,10 la 2,50 de lei. Numărul total de acțiuni se va reduce astfel substanțial, iar SIF Moldova va fi prima dintre suratele ei care va rezolva problema reducerii numărului de acționari pe care îi are, de la circa 5,7 milioane la numai ceva mai mult de 300.000.
Procedura de consolidare a valorii nominale a acțiunii presupune acordarea dreptului tuturor acționarilor de a opta pentru întregirea numărului de acțiuni până la completarea unei acțiuni consolidate, prin aport în numerar sau restituirea aportului la capitalul social, la valoarea de 0,10 lei pe acțiune. Suportarea comisioanelor de restituire a aportului la capitalul social se face de către societate.
Prima dată de înregistrare pentru identificarea acționarilor care au dreptul să-și exercite opțiunile de aport în numerar/restituire aport la capitalul social este 15 februarie, iar a doua dată este 30 martie. Acționarii au aprobat ca dată la care are loc înregistrarea în conturile deținătorilor a instrumentelor financiare cu noile caracteristici și plata sumelor de bani reprezentând Restituirea de Aport, corespunzător opțiunii de restituire expresă sau tacită, ziua de 15 aprilie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu