miercuri, 4 noiembrie 2015

Sindicatele din Sed Lex se implică în soluținarea problemelor salariaților din Finanțe


Protestul salariaților din Bacău

  • implicarea are loc după protestele spontane ale salariaților din Finanțe de marți, 3 noiembrie
Alianța Națională a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex, din care face parte și Federația Națională a Sindicatelor din Finanțe, prin reprezentanții salariaților din Finanțe care au protestat spontan marți, 3 noiembrie, inclusiv în Bacău, în toată țara și în fața Ministerului Finanțelor Publice, a purtat discuții cu ministrul Eugen Teodorovici. Protestatarii au acuzat discriminarea salarială odată cu majorarea salariilor la numai 5.700 de salariați din Finanțe în toată țara, dar și condițiile precare de muncă.
La discuția de ieri cu ministrul s-a convenit continuarea acestora, pentru acordarea unei creșteri salariale pentru toți salariații, prin identificarea resurselor necesare pân la finalizarea proiectului de buget.
De asemenea, s-a convenit promovarea de urgență a statutului finanțistului, care să prevadă, între altele, prevederi clare privind protecția funcționarilor publici. „Având în vedere că delegația a fost compusă din colegi reprezentând toate activitățile (inspecție fiscală, contribuabili mijlocii, trezorerie, contribuabili nerezidenți, servicii interne), care i-au adus la cunoștință domnului ministru o mică parte din problemele profesionale cu care ne confruntăm, s-a convenit organizarea unor întâlniri periodice în care să analizăm aceste probleme și să găsim împreună soluții” – a comuncat Alianța Sed Lex. Următoarea întâlnire cu ministrul va avea loc luni, 9 noiembrie.
În ceea ce privește continuarea acțiunilor de protest pentru solicitarea de creșteri salariale, Biroul Executiv al Sed Lex a precizat că va transmite liderilor sindicatelor județene procedura legală pe care trebuie să o urmeze, iar în cel mai scurt timp va fi convocat un Consiliu Național al Federației Nationale a Sindicatelor din Finanțe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu