vineri, 24 iulie 2015

Program de educație cinematografică pentru elevii din Moinești



Municipiul Moinești se numără printre cele 13 orașe din țară care participă la proiectul "Filme pentru liceeni", derulat de asociațiile Macondo, din România, și Lanterna Magică, din Elveția. Proiectul urmărește facilitarea accesului tinerilor la cinematografia de artă. Moineștiul a intrat `n program după ce profesorii din oraș și-au exprimat dorința de a participa la program.
Din luna octombrie vor avea loc evenimente cu un program de șase filme de artă, dar și sesiuni de formare pentru profesorii participanți. Cadrele didactice vor fi pregătite de reprezentanți ai Asociației Macondo, la București. Seria de proiecții se va încheia în iunie 2016, iar proiectul se va finaliza în noiembrie 2016.
„Filme pentru liceeni” oferă noțiunile cinematografice necesare înțelegerii unui film la nivel stilistic, dar și resurse pentru a dezbate și a discuta diverse teme sociale prin intermediul filmelor. În cele șase sesiuni ale proiectului, profesorii vor fi îndrumați să aplice metodele de educație prin film la clasă și cum să utilizeze resursele oferite de programul „Filme pentru liceeni”.
Proiectul prevede și apariția și distribuirea Ghidului de Educație Cinematografică. Primele capitole ale ghidului vor fi disponibile online, urmând ca până la final de an să poată fi accesat ghidul complet.
Prima producție cinematografică aleasă pentru a fi prezentată liceenilor este "Mustang" (2015), de Deniz Gamze Ergüven, care tratează tema egalității de gen.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu