joi, 23 iulie 2015

Mediatorii au Statut


Traian Dănceanu, Nicolae Lupu și Mirela Cioran

Consiliul de Mediere a adoptat Statutul profesiei de mediator. Conform acestui document, profesia de mediator este liberă și independentă și este exercitată în scopul acordării de sprijin părților aflate în orice fază a unui conflict. Mediatorul deține specializarea corespunzătoare pentru a obține o soluție reciproc avantajoasă, convenabilă, stabilită de comun acord de părți și mediator.
În județul Bacău a fost înființat, recent, Corpul Profesional al Mediatorilor Autorizați Județeni (CPMAJ), care are 184 de membri și care funcționează în structura Consiliului de Mediere din România.
„Medierea – spunea, la momentul înființării CPMAJ,  vicepreședintele Traian Dănceanu – este principala metodă de soluționare a litigiilor. Ea restabilește normalitatea dintre persoane, pentru că soluțiile adoptate vin din partea părților implicate, nu sunt impuse brutal, eventual prin executor judecătoresc. Dacă noi, mediatorii, reușim să aducem părțile la un accord, nu va mai exista litigiu, iar dintr-un conflict se va ieși cu un câștig, pentru că soluția adoptată convine ambelor părți.”
CPMAJ este condus de Nicolae Luca (președinte), Mirela Cioran și Traian Dănceanu (vicepreședinți), iar reprezentarea Corpului pe lângă Curtea de Apel Bacău este asigurată de Petronela Stogrin.
Corpul Profesional al Mediatorilor Autorizați din România (CPMR) este o entitate organizată în 42 de filiale fără personalitate juridic㸠prin care asigură implementarea strategiei Consiliului de Mediere. Președinții celor 42 de entități județene constituie Comisia Consultativă a Consiliului de Mediere. Pentru o mai bună comunicare cu sistemul judiciar există câte un reprezentant ales de mediatori pe lângă fiecare Curte de Apel

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu