marți, 30 iunie 2015

Grecia la bani mărunți


Restaurantul Grill Platanos, din Panaghia - Insula Tassos

Lăsată în afara Uniunii Europene sau nu, intratăsau nu, de astăzi,  în faliment, Grecia rămâne paradisul vacanțelor la care visăm cu toții. Jocurile politice sau de interese ar putea doar umbri acest paradis, pentru că Grecia rămane Grecia oricâte jocuri s-ar face pe seama ei.
Ce facem, în aceste condiții? Mai mergem în vacanță pe o insulă grecească?
Turoperatorii români care fac parte din Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) susțin că între relațiile comercizle dintre ei și turoperatorii greci nu a intervenit, până în acest moment, nicio modificare care să afecteze vacanțele românilor în Grecia. Charterele deja programate către diferite insule grecești vor fi operate în continuare, după același program, iar turiștii vor beneficia de vacanța aleasă. Hotelurile partenere ale agențiilor de turism membre ANAT i-au asigurat pe turoperatorii români de continuitatea parteneriatului și de oferirea condițiilor de cazare contractate de turiștii români.
Cu un singur îndemn: “Românii care pleacă în perioada următoare în Grecia ar trebui să aibă la ei lichidități în euro. Este, de altfel, o recomandare pe care au făcut-o și alte patronate de turism din Europa, mai ales după decizia de închidere a băncilor în această săptămână și limitarea retragerilor de la bancomate” – spune Aurelian Marin, președintele ANAT. De asemenea, cei care pleacă în Grecia continentală cu mașina proprie, sunt sfătuiți să alimenteze cât mai aproape de granița cu Grecia, pentru a preveni înghesuiala din benzinării.
Grecia este destinația preferată de români în 2015, în primele cinci ale anului fiind înregistrată o creștere a vânzărilor pachetelor turistice cu 20% față de aceeași perioadă a lui 2014. Estimările ANAT arată că peste 120.000 de români au optat în 2015 pentru o vacanță în Grecia. În perioada mai-septembrie, turoperatorii români au programate chartere zilnice către insule grecești, respectiv chartere cu autocarul către Grecia continentală. Și aproximativ 30-35% dintre românii care ajung în Grecia pleacă pe cont propriu. În acest an, însă, Grecia va fi luată, la propriu, la bani mărunți. Pentru că băncile elene au închis, iar bancherii dau, la bancomate, bani cu țârâita. Adică numai câte 60 de euro de căciulă. Iar în Grecia 60 de euro sunt banii de coșniță. Bani mărunți.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu