marți, 19 mai 2015

Stofe Buhuși a intrat la tranzacționare pe platforma AeRO a Bursei de Valori



Societatea Stofe Buhuși a fost admisă la tranzacționare pe Bursa de Valori București (BVB), pe Sistemul Alternativ de Tranzacționare, Secțiunea instrumente financiare listate pe ATS, Sectorul titluri de capital, Categoria acțiuni – a anunțat Anca Dumitru, director adjunct al Bursei. Astfel, acțiunile societății din Buhuși se vor tranzacționa în piețele XRS1 și XDS1 după stabilirea valorii minime a Deal-ului de către Autoritatea de Supraveghere Financiară. Blocul de tranzacționare este de o acțiune, iar pasul de preț conform Codului BVB.
Societatea este tranzacționabilă, ultimele tranzacții bursiere cu acțiunile ei fiind efectuate pe 19 mai, la primele ore prețul acțiunii fiind la 0,72 de lei, față de o nominală de 2,50 de lei și de 1 leu cu o zi înainte pe Bursă. Stofe Buhuși este tranzacționată la BVB din 14 mai 1997. Ea are o capitalizare bursieră de aproape două milioane de lei, față de un capital social de aproape cinci milioane de lei.
Stofe Buhuși a fost înființată în anul 1990, dar este continuatoarea fostei Întreprinderi de Postav Buhuși, înființată în anul 1885. În perioada 1948 – 1990 a cunoscut o puternică dezvoltare și a devenit cea mai mare întreprindere integrată, din domeniul ei, din sud-estul Europei. Astăzi mai are doar 71 de salariați, dar are o cotă de piață de 3% în fabricația de stofe. Aproape 95% din producție este pentru piața internă, concurată puternic din China, Coreea de Sud și India, 5% fiind pentru export. În portofoliul ei se găsesc 35 de clienți de bază, în derulare fiind cinci contracte care reprezintă 10% din volumul de vânzări. În România, principalul client este Armata, iar la export mărfurile merg mai ales în Bulgaria și Italia.
Societatea produce țesături din lână pieptănată și cardată. Pachetul majoritar de acțiuni aparține Asociației "Stofe Buhuși" și reprezintă 51% din capitalul social. Un pachet important de acțiuni deține, aici, și Societatea de Investiții Financiare Moldova Bacău, acesta fiind de 16,22% din capitalul social.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu