vineri, 17 aprilie 2015

O băcăuancă, profesoară în Iași, a câștigat un premiu Mentor, de la MOL



Originară din Bacău, Geanina Mangalagiu, aum profesoara de de chimie în Iași, se numără printre cei zece laureați din acest an ai Premiilor Mentor pentru Excelență în Educație, acordate de compania MOL România și Fundația pentru Comunitate.
Cei zece mentori din acest an au fost selectați de Consiliul Director al Fundației Pentru Comunitate, care a primit 441 de dosare prin care au fost nominalizate 202 persoane. „Laureații acestei ediții au fost nominalizați atât de foști elevi, de tineri, discipoli de azi, cât și de comunitățile unde își desfășoară activitatea. Nominalizările, deosebit de frumoase, reflectă relațiile de valoare mentor-discipol, decisive pentru destinul tinerilor” - spune András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.
În cadrul aceleiași gale de premiere a fost lansată și noua ediție a programului Mentor, pentru al șaselea an consecutiv. ”În decursul celor cinci ani de când am lansat Premiul Mentor – spune Kinga Daradics, CEO & Country Chairman al MOL România -, am reușit să recunoaștem public munca și activitatea a 50 de dascăli de excepție. Totodată, am creat o platformă prin care comunități dintre cele mai diverse din România pot face nominalizări pentru această distincție. Am remarcat în timp că există o serie de trăsături comune ale mentorilor, cum ar fi devotamentul și entuziasmul. Este vorba despre oameni care și-au depășit rolul tradițional de dascăli sau antrenori și, fără a căuta nicio recompensă, și-au pus la bătaie timpul și cunoștințele și tot sufletul pentru a sădi valori în sufletul copiilor. În primele patru ediții ale premiilor au fost câștigători și dintre profesorii din Bacău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu