vineri, 17 aprilie 2015

"Luna plantării arborilor" altfel. Mirifica lume a pădurii, de 25 de ani în viziunea copiilor



Spațioasa și primitoarea sală de conferințe a Direcției Silvice Județene Bacău a găzduit, în suita de manifestări dedicate Lunii plantării arborilor 2015 (care s-a finalizat joi, 16 aprilie), expoziția finală a Concursului interjudețeană de grafică, pictură și fotografie "Lumea pădurii" - ediția a XXV-a. Elevi din patru județe (Bacău, Iași, Neamț și Tulcea) au trimis, pentru acest eveniment, peste 500 de lucrări.

“Acum 25 de ani – a spus directorul Direcției Silvice, Viorel Ghelasă -, când era lansată prima ediție a Lunii pădurii, s-a dorit să nu fie numai o acțiune profesională și, de aceea, s-a imaginat o formă paralelă de atingere a aceluiași scop, solicitand creativitatea tinerilor. Așa a apărut această expoziție, coordonată în toți acești ani de profesorul Aurel Stanciu.”
La ediția aniversară a expoziției a fost lansat și primul număr al revistei Pro Silva, editată special pentru evenimentul care a împlinit un sfert de secol.
Profesorul Aurel Stanciu a evocat începuturile manifestării și a oferit diplome de excelență celor care au sprijinit inițiativa, între care se regăsesc foști directori ai instituției băcăuane.
Festivitatea de premiere a autorilor lucrărilor expuse a etalat cele mai bune realizări. Premiile întâi au revenit, astfel, la categoria Art Deco, elevilor Maria Poteog (Liceul de Artă Octav Băncilă, Iași), la categoria Afiș - Nicolae Goja (Colegiul Național George Apostu, Bacău), la Grafică s-a remarcat Nadia Grecu (Colegiul O. Băncilă, Iași). La categoria Pictură (clasele IX – XII) Mădălina Butnaru (Liceul de artă din Tulcea), iar la Pictură (licee) Ștefania Cristea (Colegiul G. Apostu, Bacău), la clasele I – IV Oana Runxandra Stanciu și Maria Ojog (Colegiul Ferdinand, Bacău). La categoria fotografie artistică au fost pe primul loc Răzvan Lupu (Colegiul Ferdinand, Bacău) și Gorgiana Teletin (Colegiul Național Gh. Vrănceanu, Bacău).
Asistența a fos încântată de un reușit moment artistic prezentat de elevi ai Colegiului Național de Artă G. Apostu, din Bacău.
Manifestarea a fost continuată de o acțiune de plantare de arbori pe raza Ocolului Silvic Moinești, de la care vom reveni cu amănunte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu