sâmbătă, 23 iunie 2012

Continuă pregătirea personalului camerelor de comerţ


Mihai Tulbure
Personalul Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) din Bacău va continua, în luna iulie, Schimbul de experienţă şi bune practici din proiectul "Schemă inovativă de adaptabilitate specifică sistemului cameral românesc". Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resureselor Umane şi cofinanţat din Fondul Social European şi derulat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în parteneriat cu camerele de comerţ din judeţele Bacău, Braşov, Prahova, Satu Mare şi Vâlcea. De asemenea, parteneri în proiect sunt şi Universitatea de Vest Timişoara, Escola Profissional Cristóvão Colombo (Portugalia) şi Mondimpresa - agenie a Uniunii Camerelor de Comerţ din Italia.
Schimburile de experienţă şi bune practici vor avea loc în organizarea camerelor de comerţ din Satu Mare şi Prahova. Acestea, urmează după cursurile de specializare "Consultant cameral" şi "Managementul şi organizarea muncii", care au avut loc în fiecare Regiune de Dezvoltare din România, şi schimburile de experienţă şi bune practici desfăşurate în Bacău, Braşov şi Râmnicu Vâlcea. Din toamnă, vor începe, cu partenerii transnaţionali din proiect, Schimburi de experienţă şi bune practici la nivel internaţional care vor asigura modalităţi de adaptabilitate pentru organizaţii şi creşterea productivităţii muncii prin diversificarea şi mărirea volumului de servicii oferite. De asemenea, în activitatea "Elaborarea unor publicaţii specifice", colective integrate de la partenerii naţionali contribuie la redactarea şi realizarea Manualului Consultantului Cameral, Carta Camerală şi Ghidul Serviciilor care pot fi oferite de camerele de comerţ.
"Toate activităţile din proiect - ne-a informat Mihai Tulbure, directorul general al CCI Bacău - au un pronunţat caracter interactiv, care permite salariaţilor să utiilizeze cele mai bune practici din sistemul cameral şi să pună bazele unor acţiuni comune viitoare între camerele de comerţ şi industrie participante. Vizitele la Centrele de Afaceri şi Expoziţii, dar şi în unităţi reprezentative, permit cunoaşterea modului de relaţionare cu firmele, modalităţile de rezolvare a problemelor cu care se confruntă agenţii economici în activitatea lor, dar şi în relaţiile cu autorităţile".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu