marți, 14 decembrie 2010

Se lanseaza apelul de proiecte pentru accesul la internet

Ministerul Comunicatiilor şi Societatii Informationale lanseaza, pe 20 decembrie, apelului de proiecte pentru Operatiunea 3.1.1 "Sprijinirea accesului la internet si la serviciile conexe", din Domeniului Major de Interventie 1 "Sustinerea utilizarii tehnologiei informatiei si comunicatiilor, Axa III "Tehnologia informatiei si comunicatiilor pentru sectoarele privat si public". Ghidul solicitantului este publicat, in varianta finala, la adresa www.fonduri.mcsi.ro, Sectiunea Ghidurile Solicitantului / Apeluri deschise. Acesta detaliaza criteriile specifice care trebuie indeplinite de potentialii beneficiari si proiectele acestora, regulile de finantare, circuitul proiectului, modalitatea de selectie a proiectelor, procesul de contractare si implementare, precum si drepturile si obligatiile beneficiarilor.
Scopul principal al acestei operatiuni consta in conectarea la internet prin conexiuni broadband sau upgradarea celor existente si achizitionarea echipamentelor conexe. Beneficiarii eligibili intreprinderile mici si nijlocii, microîntreprinderile si organizatii non-guvernamentale (ONG).
Bugetul total alocat acestui apel de proiecte este de 63.750.000 de lei, iar valoarea maxima a finantarii nerambursabile este de 100.000 de lei, iar cea minima de 10.000 de lei. Rata de cofinantare este de 90% pentru IMM-uri si microintreprinderi si de 95% pentru ONG-uri.
Inregistrarea propunerii de proiect se va realiza on-line, in mod continuu, incepind cu 20 decembrie 2010, ora 9,00, si se va incheia pe 29 iulie 2011, ora 14,30. Inregistrarea on-line se poate face la adresa de internet: www.fonduri.mcsi.ro. In termen de maxim 5 zile lucratoare de la inregistrarea on-line, solicitantii trebuie sa depuna dosarul complet la sediul ministerului, cu respectarea tuturor detaliilor cuprinse in Ghidul solicitantului pentru aceasta operatiune. Cererile inscrise electronic pina la 31 ianuarie 2011 vor prezenta bilantul anual pe 2009, iar cele inregistrate incepind cu 1 februarie 2011 vor prezenta obligatoriu bilantul anului 2010.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu