vineri, 17 decembrie 2010

Bursa adopta standardele europene in pasii de pret

Foto: Petru DONE
Luni, 20 decembrie, intra in vigoare, la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), noii pasi de pret aplicati pentru piata reglementata la vedere, potrivit modificarilor aprobate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare. Modificarile realizate de BVB in materie de reglementare a pasului de pret au avut in vedere, pe de o parte necesitatea imbunatatirii cerintelor de lichiditate, concretizata printr-un nivel redus al pasului de pret raportat la pret, precum si practica utilizata de o serie de burse europene, prin adoptarea unor standarde promovate la nivelul Federatiei Europene a Burselor de Valori.
Modificarile BVB vizeaza redefinirea nivelului maxim al pasului de pret in raport cu pretul de inchidere / referinta, in vederea asigurarii unor premise de lichiditate si de eficienta a tranzactionarii, in sensul reducerii nivelului maxim procentual existent de la 1 la 0,1%.
Forma actualizata a Cartii I a Codului BVB - operator de piata este disponibila pe pagina proprie de internet, in sectiunea Reglementari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu