miercuri, 1 decembrie 2010

BCR Bacau a implinit 20 de ani

BCR Bacau (Foto: Petru DONE)
Sucursala din Bacau a Bancii Comerciale Romane (BCR) a implinit, astazi, 1 decembrie, 20 de ani. Aceasta a fost deschisa odata cu banca insasi in Romania si a evoluat odata cu ea. BCR este cea mai mare banca a tarii, cu capital privat. In judetul Bacau are sucursale si agentii in toate orasele.
BCR este cea mai mare banca locala, dupa valoarea activelor, de circa 15,3 miliarde de euro, si are o cota de piata la credite de aproximativ 22%. In 1991, ca banca de stat, a preluat activitatile comerciale ale Bancii Nationale a Romaniei, iar in 1999 si portofoliile sanatoase ale fostei Bancorex. A fost privatizata in decembrie 2005, cu austriecii de la Erste Group.
BCR este o banca universala, care serveste atit clienti din retail, cit si clienti corporativi. Este principalul furnizor de servicii din Romania si cel mai valoros brand financiar romanesc. Banca este, in prezent, cel mai important grup financiar din Romania si include operatiuni in strainatate, precum si de leasing, economisire & creditare in scopuri locative (banca pentru locuinte) si subsidiare pentru pensii private. Se asemenea, banca ofera intreaga gama de servicii bancare - solutii de internet, phone banking si e-commerce. Reteaua ei cuprinde peste 668 de unitati si agentii in toate orasele cu peste 10.000 de locuitori. Clientii corporate (IMM-uri si companii mari) sint serviti de 48 de centre de afaceri dedicate. BCR detine cea mai mare retea nationala de ATM-uri si POS-uri, cu peste 2.000 de bancomate si peste 17.000 de terminale electronice operationale la comercianti, pentru efectuarea platilor cu cardul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu