luni, 27 decembrie 2010

Barlinek isi majoreaza productia din Bacau

Marek Janke
Compania Barlinek, din Bacau, producatoare de pardoseli si parchet din lemn, intentioneaza sa-si dubleze, din trimestrul al doilea al anului 2011, capacitatea de productie - scrie Mediafax. Investitorul polonez va construi, pentru aceasta, o noua linie de productie, care va majora capacitatea de producţie la 500.000 de metri patrati.
Barlinek este o companie controlata de miliardarul polonez Michal Solowow si a preluat societatea Diana Forest Bacau la inceputul anului 2008, de la doua firme ale grupului imobiliar spaniol Martinsa-Fadesa, pentru 23 de milioane de euro. Productia fabricii din Bacau a ajuns, in 2009, la 250.000 de metri patrati.
Directorul Barlinek, Marek Janke, a declarat, pentru The Timber Industry Magazine, ca decizia de a majora productia reprezinta un raspuns la cresterea pietei pentru produsele fabricate in Romania. "Stiam ca interesul pentru pardoseli creste, iar cind am inceput sa producem in Romania, anul trecut, calitatea buna a produselor a impresionat imediat, nu doar in Polonia, dar si in alte tari" - a spus el. Barlinek a deschis o fabrica si in Ucraina, in 2007, cu o capacitate totala de noua milioane de metri cubi pe an.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu