miercuri, 22 decembrie 2010

Aproape 160 de proiecte de finantare promovate de bacauance

Foto: Petru DONE
Oficiul judetean Bacau al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit a inregistrat 159 de proiecte de finantare depuse de femei. In toata tara, agentia a incheiat contracte de finantare pentru 1.990 de investitii realizate de femei in mediul rural si finantate prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR).
Aceste investitii sint aferente Masurilor 112 - "Instalarea tinerilor fermieri", 121 - "Modernizarea exploatatiilor agricole", 312 - "Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de microintreprinderi" si 141 - "Sprijinirea fermelor de semisubzistenta". "Toate aceste initiative - ne-a informat Codrina Pascaru, directorul oficiului bacauan - au fost facute de persoane fizice, persoane fizice autorizate si inteprinderi individuale, numeroase alte proiecte fiind depuse de femei in calitate de asociat sau administrator al unei societati comerciale".
In judetul Bacau, cele mai multe proiecte au fost depuse pe Masura 141, in total 98 de proiecte, care reprezinta 20% din totalul acestei masuri. Urmeaza, in ordine, Masura 312, cu 31 de proiecte (46% din total), Masura 112, cu 18 proiecte (45% din total) si Masura 121, cu 12 proiecte (12% din total).
In tara, cele mai multe cereri de finantare europeana nerambursabila, depuse de femei, sint pentru masura de "Instalare a tinerilor fermieri" (Masura 112), mai precis 1.030 de proiecte. Acest lucru arata inca odata interesul tinerelor femei pentru activitati agricole si initiative in afaceri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu