duminică, 21 noiembrie 2010

Suspendare la finantarea dezvoltarii micointreprinderilor

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Regional (AMPOR) 2007 - 2013, a emis o Instructiune cu privire la suspendarea procesului de depunere a cererilor de finantare in Domeniului Major de Interventie 4.3. ”Sprijinirea dezvoltarii microîntreprinderilor” în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est.
Pe 23 noiembrie 2009, în Programului Operational Regional (POR) a fost lansata cererea deschisa de proiecte cu depunere continua in acest domeniu major de interventie. Alocarea financiara disponibila la nivelul Regiunii Nord-Est pentru aceasta cerere deschisa de proiecte este de 27,64 de milioane de euro. De la data lansarii, au fost depuse 531 de cereri de finantare, a caror valoare solicitata din fonduri nerambursabile este de aproximativ 84 de milioane de euro, reprezentind peste 300% din alocarea financiara disponibila Regiunii Nord-Est.
Avind în vedere aceasta situatie, Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional a decis suspendarea, începind cu data de 9 decembrie 2010, ora 12,00, a procesului de depunere a cererilor de finantare în cadrul acestui domeniu major de interventie, în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est.
Derularea etapei de verificare preliminara a cererilor de finantare depuse în perioada 18 noiembrie - 9 decembrie 2010 se suspenda. Reluarea procesului va face obiectul unei analize la nivelul AMPOR asupra disponibilitatii fondurilor alocate Regiunii de Dezvoltare Nord-Est.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu