marți, 16 noiembrie 2010

Bacau: Seminar pentru formarea profesionala in protectia mediului

Asociatia Patronala a Producatorilor si Utilizatorilor de Echipamente Industriale pentru Protectia Mediului - UNIMED organizeaza, miercuri, 17 noiembrie, in Bacau, seminarul regional pentru diseminarea studiului privind "Identificarea de noi ocupatii in domeniul protectiei mediului". Studiul este eferent proiectului "SOMEDIU - Dezvoltarea Capacitatii Comitetului Sectorial pentru Formare Profesionala in domeniul Protectiei Mediului in sprijinul imbunatatirii calitatii formarii profesionale continue din Romania", al carui promotor este UNIMED, proiect finantat prin Fondul Social European si Guvernul Romaniei, in Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane.
Acest proiect va fi implementat in parteneriat cu cinci organizatii: ENVIROEVAL - Patronatul de Mediu, Audit si Evaluare, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Ecologie Industriala - INCD- ECOIND, societatea Euro Link Consultants, Autoritatea Scotiana Pentru Calificari - SQA, Athens Network of Collaborating Experts -ANCE.
Proiectul isi propune imbunatatirea calitatii sistemului de formare profesionala continua si adaptarea fortei de munca la cerintele pietii, prin dezvoltarea a 10 standarde ocupationale pentru sectorul protectia mediului. Astfel, in perioada octombrie-decembrie 2010 se organizeaza o serie de seminarii regionale pentru diseminarea informatiilor referitoare la identificarea de noi ocupatii din sectorul protectiei mediului si evaluarea competentelor profesionale pentru acest domeniu. Aceste seminarii vin in sprijinul sistemului de invatare pe tot parcursul vietii, a flexibilitatii fortei de munca si a posibilitatii de recunoastere europeana si internationala a competentelor specialistilor din sectorul protectia mediului, antrenindu-i direct in aceasta actiune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu