duminică, 31 octombrie 2010

Venituri si profit in scadere la SIF Moldova, in primele noua luni

Veniturile totale ale Societatii de Investitii Financiare (SIF) Moldova Bacau erau cu 16% mai mici la sfirsitul trimestrului al treilea al anului, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Cel mai mult au scazut veniturile din imobilizari financiare, cu 70%, pentru ca principalele surse de dividende din sectorul bancar au fost in descrestere (pe fondul crizei financiare) - se arata in Raportul pe trimestrul al treilea 2010 al societatii. Aceste venituri reprezinta 15% din totalul veniturilor realizate in primele trei trimestre din 2010. De asemenea, veniturile din dobinzi au inregistrat o diminuare de 43%, ca urmare a diminuarii ratelor de dobinda bancara. {i cheltuielile totale au scazut, insa, cu 35% comparativ cu aceeasi perioada a exercitiului financiar precedent. Semnificativa este cresterea veniturilor din dividende, fata de programul conceput pentru anul 2010, care la sfirsitul trimestrului al treilea erau de 21 de milioane de lei, fata de o estimare de 8 milioane (o crstere de 263%).
Astfel, profitul net al SIF Moldova a fost de numai 94 de milioane de lei, cu 12% mai mic fata de cistigul din perioada similara a anului trecut, dar profitul obtinut in primele noua luni depaseste cu 72% nivelul bugetat pentru intreg anul, respectiv 54,8 milioane de lei.
Politica de investitii si dezinvestitii a SIF Moldova este axata pe cresterea valorilor activelor, optimizarea structurii acestora si pe managementul lichiditatilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu