miercuri, 20 octombrie 2010

Hotelul Rafo din Mamaia scos la vinzare pentru 2 milioane de euro

Foto: mamaia.com
Siteul executari.ro a anuntat licitatia pentru vinzarea Hotelului Scandinavia, din statiunea Mamaia, care se afla in proprietatea Rafo Onesti, prin societatea Tour Scandinavia. Licitatia este organizata de Cabinete Asociate Todica & Anghel, iar hotelul a fost scos la vinzare din cauza creditelor bancare neachitate (conform siteului money.ro). Licitatia va avea loc pe 12 noiembrie, iar pretul de pornire este de aproape 6,5 milioane de lei (8 milioane inclusiv TVA sau 2 milioane de euro). Garantia ceruta este de circa 800.000 de lei.
Hotelul, situat pe malul Lacului Sutghiol (in zona Lebada), are o suprafata construita desfasurata de 3.586 mp, impreuna cu dreptul de superficie pentru terenul aferent de 3.000 mp, are trei etaje si se vinde impreuna cu mobilierul, instalatiile, electrocasnicele si decoratiunile aferente.
Actionarii societatii Rafo Onesti au aprobat, de principiu, acum doi ani, vinzarea firmei Tour Scandinavia, la care avea un pahet de 99,26% din capitalul social. Rafo detinea participatii la mai multe firme din domeniul turismului, care administrau active hoteliere in zona Moldovei sau in statiunile de pe litoralul Marii Negre. Hotelul Club Scandinavia are 28 de camere si apartamente, un restaurant, un club de noapte si o sala de conferinte, dar a stat mai mult inchis. In anul 2005, odata cu preluarea pachetului majoritar de actiuni la Rafo de Balkan Petroleum (BkP)BkP, Consiliul Concurentei a analizat concentratia economica realizata astfel, inclusiv pe piata hoteliera, unde rafinaria mai detinea Hotelul Sport din Onesti (vindut ulterior), concurentul Hotelului Trotus Onesti, dar prin Tour Scandinavia concura si hotelurile Rex, Palm Beach si Mamaia. Astfel, concentrarea economica de care era vorba a fost aprobata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu