vineri, 15 octombrie 2010

Camera de Comert Bacau a implinit 20 de ani

- foto: "Topul firmelor" este   regalul Camerei de Comert

Prima organizatie a mediul de afaceri bacauan, reiinfiintata imediat dupa evenimentele din 1989, a fost la initiativa unui grup de agenti economici din Bacau, pe 15 octombrie 1990, Camera de Comert, astazi Camera de Comert si Industrie Bacau. Istoria de 20 ani a acestei organizatii a fost una complexa si nu lipsita de zbucium, dupa vremurile sub care s-a scris, dar Camera s-a afirmat in viata economica a judetului si este, in continuare, unul dintre pionii cei mai importanti ai mediului de afaceri. In fapt, organizatia este
continuatoarea celei care a fost infiintata in 1865. Organizatia a functionat, din 1886, in cadrul Camerei de Comert Focsani. In 1919 s-a desprins, insa, de aceasta, iar din ianuarie 1920 Camera de Comert si Industrie Bacau a arondat, vreme de citiva ani, si judetele Roman si Neamt. A fost desfiintata in 1949.
De la reinfiintare, in 1990, pentru definirea polilor de interes ai mediului de afaceri si pentru formarea de identitati distincte, Camera de Comert si Industrie Bacau (pentru citiva ani la rind Camera de Comert, Industrie si Agricultura) a initiat si a contribuit la infiintarea asociatiilor profesionale judetene: Asociatia Exportatorilor si Importatorilor, Asociatia Brutarilor si Morarilor (ASMOPAN), Asociatia Transportatorilor (TRANSBAC), Asociatia Industriasilor (ASIND-BAC), Asociatia Constructorilor si Asociatia Forestierilor si Prelucratorilor in Lemn (PROFOREST). Pentru cointeresarea factorilor de decizie din judet si a reprezentantilor societatii civile in identificarea politicilor si resurselor de dezvoltare, Camera a fondat Consortiul
de Dezvoltare - Locala. De asemenea, a reinfiintat {coala de Studii
Comerciale Bacau, cu statut de fundatie. Din anul 2008, Camera din Bacau s-a reintegrat in sistemul camerelor de comert nationale, coordonat de Camera de Comert si Industrie a Rom=niei, urmarind reorganizarea acestui sistem pe principii democratice.
Manifestarile expozitionale anuale si intilnirile periodice cu oamenii de afaceri, organizarea de reuniuni si dezbateri in acest mediu si monitorizarea mediului economic si de afaceri bacauan sint, in ultimul timp, principalele preocupari ale Camerei de Comert bacauane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu