duminică, 17 octombrie 2010

Acordul cu Ministerul Finantelor dezbina sindicatele

Liderul Sed Lex Bacau, Iulian Cerbu (stanga), la protestul salariatilor
Negocierile pentru stimulentele salariale din Finantele Publice s-au incheiat si cel putin o parte dintre sindicalistii care au negociat cu ministerul spun ca sint multumiti. Salariatii sint, insa, reprezentati de doua sindicate ale functionarilor publici, Sed Lex - Alianta Nat
ionala a Sindicatelor Bugetarilor si SNFP - Sindicatul National al Functionarilor Publici, primul fiind pe pozitii contrare cu cel de al doilea, care s-a declarat multumit cu rezultatele negocierii. Vasile Marica, presedintele Sed Lex, si-a depus, la sfirsitul saptaminii, mandatul, nemultimit ca i-a indemnat pe salariatii care au protestat pentru ca nu-si mai primesc drepturile salariale sa inceteze aceasta actiune. Luni, 18 octombrie - ne informa liderul, la mijlocul saptaminii, Sed Lex filiala Bacau, Iulian Cerbu -, aceasta confederatie ar trebui sa hotarasca daca va declansa greva generala.
Pe de alta parte, sindicalistii multumiti spun ca, daca nu vor aparea blocaje in aplicarea protocolului cu ministerul, nu se va mai pune problema altor actiuni de protest, dar situatia nu s-a linistit, iar luni actiunile de protest ar putea reizbucni.
Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, a declarat, simbata, ca au fost stabilite criteriile privind acordarea stimulentelor si ca acestea nu sint negociabile, listele de plata urmind sa fie transmise la inceputul saptaminii viitoare. El a mentionat ca au fost stabiliti coeficientii de performanta pentru fiecare judet, in functie de trei criterii - gradul de realizare a programului de incasare, sumele stabilite suplimentar din evaziune fiscala si din economia subterana si ponderea pentru fiecare judet in totalul incasarilor ANAF.
Angajatii Ministerului Finantelor Publice si ai structurilor din subordine vor primi, saptamina viitoare, stimulentele restante, pina la un plafon maxim de trei salarii, in functie de performanta. Sint, insa, posibile situatii in care angajatii sa nu primeasca niciun leu drept stimulent, daca nu se vor incadra in criteriile de performanta.
Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, le solicita directorilor structurilor subordonate de la nivelul judetelor sa fie responsabili atunci cind vor intocmi listele pentru plata stimulentelor restante aferente lunilor august si septembrie. El a precizat ca listele intocmite vor veni la minister pentru a fi aprobate de comisia constituita in acest scop, care va analiza listele "pozitie cu pozitie", pentru a vedea daca sint respectate criteriile stabilite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu