marți, 25 iunie 2019

Doctorul Adrian Cotîrleț premiat la „Capital top manageri din România”


Paul (fiul) și Adrian Cotîrleț
Directorul Spitalului Municipal de Urgență din Moinești, dr. Adrian Cotîrleț, a primit, marți seară (25 iunie) la Gala Premiilor de Excelență în Management 2019, organizată de revista Capital, „Premiul pentru dezvoltarea la nivel occidental a unui spital de stat”. Adrian Cotîrleț a fost nominalizat la categoria „Cei mai bun manageri din Sănătate și Pharma”. Gala Premiilor de Excelență în Management este evenimentul prin care Capital recunoaște, în fiecare an, meritele celor care fac economia românească să crească.

„În România – au precizat organizatorii Galei - există spitale de stat care concurează cu unitățile private, iar unul dintre cele mai moderne este în municipiul Moinești, localitate cu puțin peste 20.000 de locuitori. Acolo, managerul, doctorul Adrian Cotîrleț, a știut să aducă venituri spitalului și să atragă finanțări. Unitatea are acum heliport, are 11 linii de gardă, aparatură modernă și medici care s-au întors din străinătate mulțumită condițiilor. Unii dintre cei care muncesc aici primesc salarii care ajung până la 5.000 de euro. Pacienți din toată țara vin să se bucure de condiții de lux de la stat”.
Gala de Excelență în Management a acordat, marți, cu votul cititorilor revistei Capital, premii primilor trei câștigători din nouă categorii - directori generali, manageri financiari, manageri de vânzări și de resurse umane sau cu atribuții de marketing, manageri de comunicare, responsabili de CSR (responsabilitate socială corporativă), administratori publici și manageri din sănătate și pharma.

Spitalul Municipal de Urgență Moinești a fost construit în 1975, iar în urmă cu 20 de ani era în pragul falimentului. Existau doar 31 de doctori, dintre care 12 în pragul pensionării.
Azi e unul dintre cele mai moderne din țară. Are 123 de doctori care primesc nivelul maxim de salarizare, iar azi unii dintre ei primesc în cont, lunar, peste 25 de mii de lei. Spitalul are 40 de secții, tomograf, RMN, 12 linii de gardă, sistem de telemedicină, heliport, centru de cercetare și locuințe pentru medici.

„Este foarte greu să vorbesc despre Spitalul Municipal de Urgență Moinești, unde am intrat acum 35 de ani ca medic stagiar, iar acum sunt profesor universitar. Este foarte greu să vorbesc despre un spital pe care îl conduc de peste 18 ani. Dar în acest spital există acum un departament de cercetare medicală acreditat de Agenția Națională de Cercetare Științifică și de Academia de Științe Medicale. Acolo avem multe proiecte de cercetare clinică, derulate împreună cu spitale din Uniunea Europeană și avem lucrări acceptate, mai ales în chirurgie, de spitale din Statele Unite ale Americii și participări la congrese din SUA și din toată Europa. În acest spital se internează peste 30.000 de pacienți pe an, din 34 de județe ale țării.”
Prof. univ. dr. Adrian Cotârleț


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu