vineri, 14 august 2015

Chimcomplex face prima angajare pentru proiectul serei de legume



  • combinatul are nevoie de un inginer horticol pentru a înființarea unui complex agricol de 2,5 ha

Instalația Cogenerare 2 poate produce aproape 11 Gcal/h abur
Societatea Chimcomplex Borzești a lansat primul anunț de angajare pentru personalul care se va ocupa de noul său proiect investițional: sera de legume. Combinatul caută un inginer horticol cu unul-doi ani experiență în domeniu și care să dea dovadă de capacitate de coordonare a activității în exploatații agricole. Rolul inginerului va fi, evident, de înființare a unei sere de legume – un proiect pentru care acționarii societății se vor pronunța luni, 17 august. Proiectul are o valoare de 1,66 până la 2,3 milioane de euro, cea mai mare parte din bani urmând a fi solicitată prin Pro­gra­mul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Proiectul ar putea fi aplicat de Asocia­ția pen­tru Dez­vol­tare Eco­no­mică Lo­ca­lă Bacău.
Chimcomplex dispune de energie termică, pe care o obține în două instalații de cogenerare de energie electrică și energie termică. Pe această bază și datorită oportunităților de pe piață, combinatul va solicita acționarilor completarea actului constitutiv cu patru noi coduri CAEN, referitoare la cultivarea cerealelor, plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase, la cultivarea legumelor și a pepenilor, a rădăcinoase și a tuberculilor, la prelucrarea și conservarea cartofilor și la fabricarea sucurilor de legume și fructe.
Chimcomplex este cunoscută, de peste 60 de ani, pentru fabricarea produselor clorosodice, dar și pentru producerea, până când au fost interzise de Uniunea Europeană, a pesticidelor pentru agricultură. Combinatul ar putea reveni, prin acest proiect, la o dragoste mai veche. Cu circa 20 de ani în urmă combinatul a fost unul dintre acționarii societății Sere Onești, cea mai mare de acest fel din județ, intrată ulterior în declin în special din lipsa agentului termic pe care termocentrala din Borzești nu-l mai livra. Cu trei ani în urmă, Chimcomplex și-a completat actul constitutiv și cu activitatea de acvacultură, tot datorită oportunităților de finanțare cu fonduri europene. Proiectul nu a fost pus încă în practictică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu