miercuri, 8 iunie 2016

Stele de aur pentru trei produse Agricola Bacău, la Bruxelles




Reprezentantele Agricola Bacău la decernarea premiilor
Trei produse ale companiei Agricola, din Bacău, Puiul Fericit, Ouăle de la găini fericite și Salamul de Sibiu, au fost premiate la Bruxelles cu câte două stele de aur „Superior Taste Award”, de către International Taste & Quality Institute – iTQi. Distincția reprezintă o recunoaștere a calității produselor alimentare de calitate, cu un gust apreciat ca fiind superior. La această ediție au concurat 1.360 de produse din toată lumea, între care 11 din România.

Premiile „Superior Taste Award” se acordă pe baza degustării «în orb»: se face o analiză organoleptică fără a se cunoaște ambalajul produsului și originea (producătorul) acestuia, de către un juriu format din reprezentanții a celor mai prestigioase 15 asociații europene de maeștri bucătari și somelieri – lideri de opinie și experți în degustare listați în ghidurile Michelin sau Gaut Millau (Maitres Cuisiniers de France, Academy of Culinary Arts, Hellenic Chefs' Association, Académie Culinaire de France, Verband der Köche Deutschlands, Federación de Asociaciones de Cocineros de Espańa, Federerazione dei Cuochi Italiana, Ĺrets Kock of Sweden, Euro-Toques, Gilde Van Nedrlandse Meesterkoks, Associacao de Cozinheiros Profisionais de Portugal, Craft Guild of Chefs, Turkish Cooks Association, World Master Chefs Society (WMCS) și Association de la Sommellerie Internationale – ASI).


Puiul Fericit a obținut această distincție și la ediția organizată la Bruxelles în 2014, ceea ce ne confirmă încă o dată că este un produs de foarte bună calitate, pe care o menținem. Faptul că au obținut două stele de aur cu această ocazie și Ouăle de la găini fericite (crescute la sol și cu posibilitatea de a ieși la aer liber) pe care le producem la Avicola Lumina, Constanța, precum și sortimentul nostru cel mai valoros – Salamul de Sibiu produs la Salbac, ne triplează satisfacția. Le mulțumesc tuturor colegilor mei, care au grijă zilnic ca aceste produse să reprezinte la cel mai înalt nivel priceperea și dedicarea lor. Mulțumesc consumatorilor care apreciază produsele noastre, fără de care acestea nu ar fi existat în piață”.
Grigore Horoi, președintele Grupului Agricola

„Superior Taste Award” oferă posibilitatea afișării premiului timp de 3 ani pe eticheta produsului premiat, diferențiindu-l. Premiile „Superior Taste Award” sunt clasificate pe stele: trei stele de aur primesc produsele exceptionale, care au acumulat cel putin 90% din puncte, două stele produsele remarcabile cu note între 80% și 90%, iar produsele cu punctaje între 70% și 80% primesc  o stea și calificativul ''gust notabil''.

Salamul de Sibiu Agricola a fost premiat și pe 30 mai, la Budapesta, cu Silver Award, de Institutul Internațional pentru Selecții de Calitate - Monde Selection. Juriul a fost format din 70 de profesioniști, chefi cu stele Michelin, membri ai Academiei Franceze culinare, ingineri tehnologi, lectori universitari, consultanți în nutriție și sănătate, ingineri chimiști. Testele de gust «în orb» sunt dublate și de teste de laborator, pe care Monde Selection le realizează cu instituțiile publice și private, cum ar fi CERIA, BRUCEFO, Institut Meurice și Euroconsultant. Salamul de Sibiu Agricola este singurul produs din carne din România premiat la Monde Selection.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu