luni, 27 noiembrie 2017

Lions Club „Sf. Gheorghe” Bacău a sărbătorit primul deceniu de activitate



Clopotul Lions Club Sf. Gheorghe Bacău a fost bătut din nou, sâmbătă seara (25 noiembrie), de această dată pentru deschiderea unui eveniment deosebit în viața acestei organizații – aniversarea a zece ani de la înființare. La eveniment au venit, alături de membrii clubului, președinți și reprezentanți ai celorlalte trei cluburi Lions din județul Bacău - Lions Club Moldova, Lions Club Sanity și Lions Club Comănești, dar și ai Lions Club Roman, prieteni și simpatizanți ai acestei organizații, între care s-au numărat și past-guvernatorul Ionel Lupu și președintele de zonă al Districtului 124 România al Lions Clubs International, Răzvan Șendrea, ambii membri ai mișcării lionistice băcăuane.

O scurtă prezentare a istoriei Lions Club Sf. Gheorghe a fost făcută de trezorierul acestuia, Ioan Micu (alias Tata Pac), decanul de vârstă al mișcării lionistice din România. Clubul – a spus Tata Pac - a luat ființă acum zece ani, când Geo Popa, fondatorul lionismului din România și din Bacău, acum președinte de onoare al Lions Club Sf. Gheorghe, a avut inițiativa de a constitui cel de al doilea club lions din Bacău. Nașul clubului a fost Lions Club Tarabostes, din București, prin Andrei Kosma, la acea vreme guvernator al Districtului 124. Clubul are, în prezent, 24 de membri, dintre care 14 sunt membri fondatori. În cei zece ani, președinți ai clubului au fost Gheorghe Iorga, Ion Barbu, Nicolae Miclăuș, Marius Dan Nemțeanu, Zorin Pușcașu, Adrian Năstac, Ioan Balcan, Ovidiu Bârgu, Ioan Catană, Răzvan Șendrea și, acum în exercițiu, Cosmin Buznea. „Am desfășurat, în cei zece ani – a precizat Tata Pac -, nenumărate acțiuni de ajutorare a semenilor noștri, dar și activități de socializare, pentru că suntem o mare familie”.
Președinții cluburilor lions reprezentate la eveniment au transmis salutul lor clubului aniversat, iar membrilor acestuia și participanților le-au fost înmânate diplome de excelență.
Un mesaj a fost trimis, cu acest prilej, și din partea guvernatorului în exercițiu al Districtului 124, Ion Antonio Tache, care a precizat că la prima reuniune a membrilor lions din România, la Revelionul organizației, din luna ianuarie, va înmâna o distincție Lions Club Sf. Gheorghe cu prilejul aniversării a zece ani de la înființare.
Tot cu acest prilej, filatelistul Ioan Catană a lansat un plic aniversar, pe care apar insemnele Lions Club Sf. Gheorghe și deviza mișcării lionistie „We Serve” (Noi servim), plic ștampilat și timbrat special pentru acest eveniment.

„În urmă cu zece ani, pe 27 noiembrie 2007, a apărut în Bacău un nou club Lions, cu membri entuziaști. Astăzi acesta a devenit unul dintre cluburile puternice ale Districtului 124 România, cu o prezență permanentă în comunitatea băcăuană, dar și la nivel național. Personal, sunt onorat să fiu coleg cu membrii acestui club, pe care îi felicit pentru toate acțiunile și proiectele pe care le desfășoară în beneficiul celor aflați în nevoie. Le urez în continuare succes, să promoveze prietenia și buna înțelegere, să continue ceea ce au realizat în primul deceniu din viața clubului. La mulți ani!”
Ion Antonio Tache, guvernator al Districtului 124 România al Lions Club International


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu