duminică, 19 noiembrie 2017

Folclor autentic, artă naivă și bucate tradiționale băcăuane la Târgul de Turism al României



Consiliul Județean Bacău (CJ), prin Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău (SPJPTCAS), a participat, în perioada 16 - 19 noiembrie, la ediția de toamnă a Târgului de Turism al României, eveniment de mare anvergură găzduit de Centrul Expozițional „Romexpo” din București.

Pe parcursul celor patru zile ale evenimentului, reprezentanții SPJPTCAS Bacău au prezentat și promovat în standul propriu cele mai reprezentative obiective și atracții din județ, distribuind în acest sens broșuri și pliante tematice, hărți turistice, flyere, filmulețe de prezentare, precum și alte materiale de promovare specifice zonelor din arealul turistic al județului Bacău.
În acest an, la standul SPJPTCAS Bacău au mai participat Unitățile Administrativ Teritoriale din  Slănic-Moldova, Târgu-Ocna, Moinești, Palanca și municipiul Bacău, prin Agenția de Dezvoltare Locală,dar și reprezentanți ai Centrelor Naționale de Informare și Promovare Turistică din orașele Târgu-Ocna, Dărmănești și Comănești, care au întregit imaginea acestuia și i-au conferit un plus de dinamism și atractivitate atât din punct de vedere vizual, cât și al informațiilor prezentate.  
Vizibilitatea standului a generat atragerea unui mare număr de vizitatori, iar prezența activă a tuturor celor implicați în buna desfășurare a activităților de la standul județului Bacău a însemnat un efort comun de interacțiune directă cu participanții și de promovare a zonelor cu potențial turistic. 
Totodată, un element de maximă atractivitate l-a constituit prezența comunei Palanca, concretizată printr-o serie de manifestări pline de originalitate și dinamism, de la atelierul de artă naivă, deliciosul păstrăv în hârzob de brad, zacusca și cârnații din păstrăv, până la superbele recitaluri de autentic folclor moldovenesc susținute pe scena Romexpo de ansamblul folcloric „La Porțile Neamului”, coordonat de Liliana Atomulese, directorul  Căminului Cultural din comună. 
Printre vizitatorii standului SPJPTCAS Bacău s-au numărat și reprezentanți ai administrației publice locale, centrale și ai mass-media.

„Scopul participării SPJPTCAS Bacău la aceste târguri turistice îl reprezintă dorința de a obține un plus de vizibilitate pentru întregul județ, în vederea atragerii unui număr tot mai mare de turiști care să îl aleagă drept opțiune de petrecere cât mai plăcută timpului. SPJPTCAS Bacău mulțumește și pe această cale CJ Bacău și colaboratorilor, pentru întreg sprijinul acordat în realizarea acestui proiect”.
Organizatorii standului județului Bacău la Romexpo
Ansamblul folcloric La Porțile Neamului, din Palanca

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu