miercuri, 24 mai 2017

A fost lansat primul ghid de orientare școlară și profesională din județul Bacău




Comitetul Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social (CLDPS) Bacău, inițiat de Patronatul Judeţean al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (PJIMM) şi Inspectoratul Şcolar Judeţean a lansat, miercuri, 24 mai, primul ghid de orientare şcolară şi profesională pentru consilierea elevilor şi părinţilor în alegerea unei calificări/ocupaţii pentru pregătirea profesională ulterioară.

Evenimentul – ne-a informat Gina Plantos, președintele PJIMM - a avut loc prin susţinerea autorităţilor locale, Consiliul Local şi Primăria Bacău, Consiliul Judeţean şi Prefectura Bacău, şi prin sponsorizările oferite de 14  firme din judeţ.
„Dezvoltăm împreună cariera ta - un ghid în sprijinul tău” este titlul ghidului, care reprezintă o lucrare menită să fie un prim pas în orientarea școlară și profesională a elevilor care vor absolvi clasa a VIII-a. Coordonatorii lucrării sunt dr. ing. Dan Paul Mălin Popa, președintele CLDPS, economista Gina Plantos și profesoara Mihaela Liliana Ciuchi.
„Nu este foarte greu să iei o hotărâre dacă ai suficiente informații– se arată în preambulul lucrării -, așa că în acest ghid îți oferim cele mai utile informații și cele mai potrivite răspunsuri la întrebări despre calificările și domeniile din învățământul profesional și tehnic”. Întrebările sunt de genul „Ce poți învăța să faci? Care sunt beneficiile tale? Ce job poți avea? Cum poți evolua în carieră?” și sunt prezentate unitățile de învățământ care furnizează calificarea, posibilii angajatori din județ, dar și impresii de la alți absolvenți.
În paginile ghidului se oferă detalii pentru a fi cunoscute și înțelese calificările oferite de școlile din județ, pentru învățământul profesional și tehnic – școlile profesionale, liceele tehnologice și școlile postliceale, atât pentru anul școlar 2017 – 2018, cât și pentru anii școlari următori.
Ghidul a apărut la Editura casei Corpului Didactic Bacău.
Până pe 10 iunie, inclusiv, în județ va fi prezentă „Caravana meseriilor”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu