miercuri, 18 ianuarie 2017

„Oscar, șarpele hoinar” a ajuns în patru școli moineștene



Patru școli gimnaziale din Moinești, cu 668 de elevi – școlile „Tristan Tzara”, „George Enescu”, „Ștefan Luchian” și „Alexandru Sever” au participat la cea de a treia ediție națională a campaniei Traffic Snake Game (TSG), creată pentru a încuraja mersul la școală pe jos sau cu bicicleta, având drept grup țintă elevii și părinții acestora. În România, campania s-a derulat sub denumirea „Oscar, șarpele hoinar”.

Campania constă într-un joc distractiv, dar fiecare școală participantă a fost încurajată să organizeze acțiuni conexe și să familiarizeze elevii cu unele concepte precum transport sustenabil și mobilitate, mediu înconjurător și sănătate activă. Numai în Moinești, peste 4.800 km nu au mai fost parcurși cu mașina și au fost economisite 829 kg de bioxid de carbon (CO2).
TSG a început ca un mic proiect în Flandra (Belgia), devenind în decursul anilor o campanie la nivel european. Practica a demonstrat că această campanie contribuie semnificativ la creșterea utilizării modurilor de transport sustenabil și la reducerea emisiilor de CO2.
Rețeaua TSG a fost creată pentru a răspândi și replica acest exemplu în Europa, 20 țări fiind implicate în momentul de față în această campanie. Principalul scop al rețelei este de a implementa TSG, de a crește impactul și de a disemina rezultatele și experiențele participanților. Proiectul european TSG Network, implementat în România de Asociația „Orașe Energie România”, este cofinanțat în perioada 2014-2017, prin programul Intelligent Energy Europe al Uniunii Europene.
„Oscar, șarpele hoinar” și-a propus să combată o serie de percepții negative privind siguranța în trafic și să promoveze modurile sustenabile de deplasare ca distractive și sănătoase. Un alt beneficiu provine din decongestionarea traficului și reducerea aglomerației în zonele adiacente școlilor. Elementul esențial al campaniei constă în continuarea activităților și la o lună după ce s-a încheiat campania, pentru ca procesul de educare a elevilor să fie de durată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu