marți, 17 ianuarie 2017

Concursul Afișe pentru Pace și-a desemnat primii laureați




Răzvan Șendrea, Georgiana Prisecaru și Tata Pac
Elevele Georgiana Prisecaru, membră a Cercului de desen de la Palatul Copiilor din Bacău (sub îndrumarea fostei directoare a instituției, profesoara Adriana Busuioc) și Smaranda Stupu, de la Școala Gimnazială nr. 10 Bacău (directoare Iulia Zicu, prof. coordonator Emil Ciuchi) au câștigat cele două Mari premii ale Concursului „Afișe pentru Pace”, ediția 2016-2017, acordate de organizatorii acestuia, cluburile Lions Sf. Gheorghe și Sanity, din Bacău, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean.

La ceastă etapă a Concursului internațional Afișe pentru Pace, dar și la Concursul de felicitări de Crăciun și de Anul Nou care a avut loc în paralel, au participat circa 200 de elevi din județul Bacău, dar și din județul Cluj. Ei au trăit, la sfârșirul săptămânii abia încheiate, emoțiile jurizării și anunțării rezultatelor acestora, la o manifestare dedicată Zilei Culturii Naționale (15 ianuarie) care a avut loc la Centrul de Cultură „George Apostu”, din Bacău, unde este deschisă, până în luna martie, la Muzeul de Artă Contemporană a Centrului, și expoziția cu desenele copiilor. Sufletul organizării acestui concurs a fost decanul de vârstă al lionismului românesc, membru al Lions Club Sf. Gheorghe, profesorul Ioan Micu (alias Tata Pac).
„Concursul Afișe pentru Pace – a spus la deschiderea festivității Gheorghe Popa, președintele de onoare al Lions Club Sf. Gheorghe și directorul Centrului de Cultură din Bacău - a fost lansat de Lions Clubs Internațional acum mai bine de 30 de ani și pune în fața copiilor între 11 și 13 ani dimensiunea Păcii. Pentru anul lionistic 2016-2017, tema concursului este «A Celebration of Peace». Dar, pacea trebuie celebrată zilnic, pentru că dacă nu iubești pacea, atunci ce altceva ai putea iubi?”. Despre organizarea ediției din acest an a concursurilor au vorbit și președinții în exercițiu ai celor două cluburi Lions organizatoare, Răzvan Șendrea – Lions Club Sf. Gheorghe și Lăcrămioara Mocanu - Lions Club Sanity.
Răzvan Șendrea. Geo Popa, Lăcrămioara Mocanu
și prof. Ioan Micu
Participanții la oncursulorganizat de cele două cluburi din Bacău au primit diplome de participare, dar și mențiuni și premii județene.
Concursul se va finaliza și în acest an cu acordarea premiului Asociației Lions Clubs Internațional, la începutul lunii iulie, la Convenția internațională a acestei organizații.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu