joi, 24 noiembrie 2016

Un sfert de secol de lionism în Bacău



Membri ai Lions Club Moldova, la Chișinău,
cu o donație de cărți în limba română

Lionismul împlinește, în Bacău, 25 de ani. Evenimentul va fi marcat, vineri, 26 noiembrie, printr-o reuniune organizată de Lions Club Moldova, prima asociație Lions înființată în Bacău, în anul 1991. Invitații președintelui în exercițiu al clubului, avocatul Gabriel Crîșmaru, și a membrilor asociației sunt membri ai cluburilor Lions din România, past-guvernatori și past-președinți, dar și guvernatoarea în exercițiu a Districtului 124 România al Lions Clubs International, Daniela Holzheimer, viceguvernatori și președinți ai regiunilor și zonelor de organizare lionistică din țara noastră, prieteni și colaboratori.
Gabriel Crîșmaru
„Omul – spune Gabriel Crîșmaru - nu a fost creat să fie singur pe Pământ. A fost creat să trăiască printre oameni, să-și ajute semenii și să fie ajutat de ei. Nu toți oamenii sunt la fel, nu toți oamenii au aceleași calități și abilități. Nu toți oamenii se bucură de de aceleași oportunități și nu toți au șanse egale în viață. Această tristă realitate l-a determinat pe americanul Melvin Jones, în urmă cu 100 de ani, ca împreună cu un grup prieteni să încerce să ofere un ajutor organizat pentru semenii săi. Așa a apărut lionismul.
Geo Popa
Schimbările din România din anii 1989-1990 au creat posibilitatatea ca aceste idei minunate și de loc noi să pătrundă și în țara noastră și să determine un grup de băcăuani inimoși să se organizeze, în anul 1991, în Asociația LIONS CLUB BAC|U MOLDOVA”.
Un sfert de secol este măsura maturității unei asociații umanitare măsurată în acțiunile dedicate, an de an, comunității în care există. În fapt, în Bacău, activează în prezent patru cluburi Lions – Moldova, Sf. Gheorghe, Lions Club Comănești și Sanity, cu peste 100 de membri. Despre apariția și despre menirea acestor cluburi și a mișcării lionistice în general vom publica, în edițiile următoare ale ziarului, un interviu cu fondatorul ei în Bacău, actorul Geo Popa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu