marți, 22 noiembrie 2016

IMM-urile reacționează la scăderea sprijinului acordat de stat



Patronatul băcăuan al IMM este parte a Federației Regionale
Nord-Est a IMM

Întreprinzătorii privați mici și mijlocii își exprimă dezamăgirea pentru diminuarea bugetului alocat lor de Guvern – ne informează Patronatul Județean Bacău al IMM-urilor. Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii (CNIPMMR), din care face parte organizația băcăuană, invocă valoarea scăzută a acestor finanțări și numărul mic de potențiali beneficiari, raportat la numărul de IMM-uri care au nevoie de susținere prin aceste programe.
Ministerul Finanțelor Publice a publicat, pe site-ul propriu, proiectul de ordonanță de urgență (OUG) privind rectificarea bugetară pe anul 2016. Potrivit proiectului, bugetul Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri se diminuează cu 35,4 milioane de lei.
CNIPMMR consideră că bugetu destinat IMM-urilor a fost diminuat pentru că Programul pentru Incubatoarele de afaceri  nu a fost implementat, Programul pentru organizarea Târgului Întreprinderilor Mici și Mijlocii - TIMM 2016 nu a fost aplicat, iar Programul SRL-D a avut doar 247 de aplicanți admiși la finanțare, raportat la 501 posibili aplicanți conform bugetului. De asemenea, toate programele au fost lansate târziu, respectiv în a doua jumătate a anului 2016, fapt care a dus la imposibilitatea implementării proiectelor asumate de aplicanți. Problemele apărute în implementarea programelor pentru IMM-uri – spune președintele CNIPMMR, Florin Jianu - puteau fi depășite prin lansarea în primele trei luni ale anului a tuturor procedurilor, astfel aplicanții având timp să implementeze planurile de afaceri asumate. De asemenea, trebuie efectuate modificări pe unele proceduri, privind condițiile de implementare”.
CNIPMMR propune ca în anul 2017 programele să fie lansate în prima parte a anului, fiind necesară și o evaluare a ratei de succes pentru anumite programe din anul 2016.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu