joi, 25 august 2016

Rafo ar putea avea, curând, alt proprietar



  • salariații n-au primit lefurile de opt luni și vor să se adreseze inclusiv Parlamentului Europei

Și Iakov Goldovskiy și Ion Marian reclamă blocajul total
de la Rafo
În baza solicitării de reziliere a contractului de vânzare-cumpărare a pachetului majoritar de acțiuni dintre companiile Petrochemical Holding Austria și Result-4-You Belgia, societatea Rafo Onești ar putea avea, curând, un nou acționar majoritar. Supoziția îi aparține liderului sindicatului Rafinorul, Ion Marian, și a fost exprimată într-o scrisoare intitulată „Rafo și salariații în blocaj total”, făcută publică joi, 25 august, cu referire în special la neplata drepturilor salariale de la începutul anului, deși fiecare nou propritar a promis redresarea situației. În numai patru-cinci luni un alt acționar majoritar ar fi al patrulea nou proprietar al rafinăriei.

Presupunerea liderului sindicatului se bazează, între altele, și pe opinia exprimată de președintele Petrochemical Holding, Iakov Goldovskiy, pe 9 august, referitoare la situația menținută la Rafo și după preluarea pachetului majoritar de acțiuni de către Result-4-You, reprezentată de Daniel Goldberg. Situația fusese semnalată tot de sindicat, iar președintele Goldovskiy a spus textual într-o scrisoare trimisă președintelui Goldberg: „Petrochemical Holding a avut în intenție să îndrepte situația critică de la Rafo prin intermediul revânzării a 96,5% din acțiunile deținute anterior de Petrochemical împreună cu cesiunea creanței de la Anders Capital către societatea dumneavoastră Result-4-You BVBA. Precizând acest lucru, trebuie să accentuăm că situația de la Rafo devine chiar mai gravă. (…) Trebuie să-mi exprim nemulțumirea cu privire la situația actuală sau, mai precis, la sabotajul deschis al obligațiilor asumate de dumneavoastră conform tranzacției încheiate între societățile noastre în data de 11 iulie 2016, din moment ce dați naștere la o astfel de viziune a lucrurilor”. Iar scrisoarea lui Goldovskiy se încheie cu un soi de ultimatum pentru Goldberg: „În cazul în care intențiile dumneavostră de a îndeplini obligațiile conform tranzacției noastre s-au schimbat, vă propunem să semnăm un acord de revocare cu privire la prevederile din 11 iulie 2016, pentru a evita recurgerea la proceduri de reclamații”.
În scrisoarea liderului Ion Marian se descrie pe scurt situația în care se află Rafo de la începutul anului, dar și aceea în care au ajuns cei 364 de salariați, acum muritori de foame. „Conducerea organizatiei de sindicat – se arată în încheierea scrisorii -, în numele salariaților Rafo, va transmite toate cele prezentate către primul ministru, ministrul Justiției și ministrului Muncii, cu solicitarea să analizeze această situație în limita legislației, dar luând în calcul componenta umană, care suferă cel mai mult, să găsească o soluție sau variantă în baza căreia cel puțin salariații să-și primească drepturile”.
Sindicatul mai spune că în urmatoarele zile, dacă nu va avea nici un răspuns, va trimite aceste solicitări și Parlamentului Europei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu