joi, 7 iulie 2016

Punct final în Tabăra de diabet organizată de Lions Club Moldova



  • municipiul Bacău va fi, de la anul, partener oficial al organizării taberei

Cei 11 copii insulino-dependenți care au venit în tradiționala Tabără de diabet organizată de Lions Club Moldova Bacău și-au luat rămas bun de la aceasta, miercuri seara (6 iulie). Evenimentul a fost marcat printr-o reuniune la care au participat, alături de membrii familiilor copiilor, de membri ai Lions Club Moldova și de invitații lor, și președintele Consiliului Județean, Sorin Brașoveanu, primarul Bacăului, Cosmin Necula, dar și past-guvernatorul Districtului 124 România al Lions Clubs International, Ionel Lupu, membru al Lions Club Moldova.

Spațiile generoase ale Centrului Internațional de Cultură și Artă „G. Apostu” din Bacău, care au găzduit ca în fiecare an Tabăra de diabet, au fost din nou, pentru zece zile, mai animate. Copiii din tabără și voluntarii de lângă ei au derulat un program educativ, dar și recreativ specific, parcă mai organizat ca oricând, la care medicul specialist Roxana Dinu, asistenta Lidia Gâtleanu și psihologul Ovidiu Bălean, directorul taberei, au vegheat zi și noapte. „Am încercat – a spus președintele în exercițiu al Lions Club Moldova, avocatul Gabriel Crîșmaru - ca în afară de distracție și de vacanță, să le arătăm copiilor ce înseamnă problema lor, cum pot fi ajutați, cum pot depăși anumite momente. Sperăm că ceea ce au învățat va fi dus mai departe cu ajutorul familiilor. Am stat zece zile alături de ei, am văzut programul, i-am ajutat să se integreze, le-am organizat tot felul de activități (excursii, filme, bazin de înot etc.). Și am beneficiat și de sprijinul important al unor sponsori generoși.”
Actorul Geo Popa, directorul Centrului Internațional de Cultură și Artă „G. Apostu” și președinte fondator al mișcării lionistice băcăuane și al Lions Club Moldova, le-a demonstrat și el copiilor, în maniera artistică proprie bine-cunoscută, povestea culorii „albastru” care apare și pe insemnele mișcării lionistice, dar și pe alte insemne ca drapelul național sau european, și care, în esență, înseamnă speranță și libertate.

Exemplul solidarității

Nici președintele Consiliului Județean, Sorin Brașoveanu, past-president al Lions Club Moldova, nu a putut olcoli ideea de speranță care trebuie sădită în sufletele tuturor, dar nici pe aceea de solidartitate în spiritul devizei mișcării lionistice „We serve” (Noi servim). „Organizarea Taberei de diabet – a spus Sorin Brașoveanu - a fost pentru noi toți cei care am susținut funcția de președinte al clubului primul examen de capacitate. Am învățat unii de la alții. De altfel, toți participanții de astăzi la eveniment au venit pentru a-și ajuta semenii. Și eu am învățat, de la copiii din tabără, ce înseamnă efortul de voință pentru a trăi cumpătat. Organizarea taberei nu stă în puterea unui singur om, ci a efortului mai multor oameni și organizații sau firme, iar în acest an au venit mulți alături de noi. Și am avut chiar și voluntari. Și noi, ca administrație, lucrăm în folosul comunității și vrem și noi să adunăm cât mai mulți oameni care să gândească pozitiv, constructiv.”

Primarul promite sprijin oficial municipal

O idee cu adevărat constructivă a venit chiar de la primarul Cosmin Necula. „Ați onorat municipiul Bacău prin organizarea acestei tabere, care este un exemplu pentru întreaga comunitate – a spus primarul. Trebuie și noi să învățăm din ceea ce faceți dumneavoastră, din solidaritatea pe care o arătați, din parteneriatul pe care îl susțineți. La anul, îmi doresc ca municipiul Bacău să fie un partener oficial al dumneavostră, numărul de copii veniți în tabără să fie mult mai mare. Iar copiii de aici trebuie să aibă întotdeauna speranță, să creadă mereu în visele lor, în culoarea albastru, așa cum a pledat actorul Geo Popa. Mai cred că deviza mișcării lionistice trebuie să fie și deviza municipiului Bacău și a administrației publice. Pentru că noi vă servim.”

„Clubul nostru, care împlinește, în acest an 25 de ani, de mai bine de 23 de ani a decis, conform devizei mișcării lionistice internaționale, să ajute persoanele aflate în nevoi. Acum a fost vorba de copiii insulino-dependenți. Scopul taberei din acest an a fost să demonstrăm că acești copii sunt la fel ca ceilalți, că nu au anumite restricții, ci doar trebuie să aibă un mod de viață mai organizat, mai planificat. Astfel ei vor reuși să se bucure de tot ceea ce se bucură și ceilalți copii.”
Gabriel Crîșmaru, președintele în exercițiu al Lions Club Moldova

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu